Elektrik - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 40
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Çağatay YAMÇIÇIER
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Doç. Dr. Çağatay YAMÇIÇIER
Sekreter
İdari Hüseyin KAYABAŞI
Tarihçe
1997 yılında Çukurova Üniversitesine bağlı olarak kurulan Kadirli Meslek Yüksekokulu 2007 yılında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ne bağlanarak eğitim hizmetini sürdürmektedir. 2012-2013 Yılında Eğitim-Öğretime başlamıştır. Şu an 40 öğrenci kontenjanına sahiptir. Alanında 3 toplamda ise 10 öğretim elemanı ile eğitim faaliyetine devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Ön Lisans
Kabul Koşulları
Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir.
Üst Kademeye Geçiş
Meslek yüksekokulları arasında yatay geçiş imkânı mevcuttur. Mezun öğrenciler, DGS sınavında başarılı oldukları takdirde örgün eğitimde ilgili lisans programına dikey geçiş yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Önlisans başarılı bir 30 gün staj dahil olmak üzere, planında yeralan bütün dersleri tamamlayan öğrencilere verilir ve 4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalaması elde edilmiştir.
Mezun İstihdam Olanakları
Elektrik Programı alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Büro makineleri teknik servislerinde, Elektrik tesisatçılarında, Elektrik pano kurulum atölyelerinde, Asansör ve yürüyen merdiven teknik servislerinde, Elektrikli ev aletleri teknik servislerinde, Güvenlik sistemleri teknik servislerinde, Haberleşme ve iletişim cihazları teknik servislerinde, Televizyon ve radyo tamir atölyelerinde, Seslendirme ve ışık sistemleri teknik servisinde, Endüstriyel fabrika ve atölyelerde, Yüksek gerilim proje taahhüt firmalarında, Elektrik tesisatı proje taahhüt firmalarında vb.yerlerde çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler yarıyıl içi sınav ve çalışmalarından başka, bir de yarıyıl/yıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Bir dersin her yarıyılda yılda en az bir ara sınavı yapılır. Yarıyıl/yıl sonu sınavları yüksekokul müdürlüğünce belirlenerek, ilan edilen tarih, yer ve saatte yapılır. Yüksekokul Kurul kararıyla ayrıca staj, uygulama, laboratuar sınavları açılabilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu sınavına girebilmek için; Kayıt yenilemek, Teorik dersin en az % 70'ine devam etmek, Dersin varsa uygulama ve laboratuarının en az % 80'ine devam etmek ve başarılı olmak, Yarıyıl/yıl içinde yapılan ara sınavlara katılmak gerekir. Ders ve laboratuarlar ayrı değerlendirildiğinde yukarıdaki başarı koşulları laboratuarlar için de aynen geçerlidir. Bir dersin başarı notu bağıl değerlendirme yöntemi kullanılarak bulunur. Bağıl değerlendirme yöntemine göre bir öğrencinin bir dersteki başarı notunun belirlenmesi için, öncelikle mutlak değerlendirme yönteminde olduğu gibi ara sınav ve varsa diğer eğitim-öğretim etkinlikleri ile yarıyıl/yıl sonu sınavlarının katkıları dikkate alınarak ham notu hesaplanır. Bu not değerlendirme yönteminde 100 üzerinden ham not olarak kabul edilir. Tüm öğrenciler için 100 üzerinden ham notlar, sınıfın genel başarı düzeyi, notların dağılışı, sınıf ortalaması ve standart sapması dikkate alınarak Senato tarafından kabul edilen harfli sistem veya 4’lük sisteme uyarlanır. Bu değerlendirmede ara sınav ve/veya ara sınav yerine geçen diğer çalışmaların başarı notuna katkısı %40, yarıyıl sonu veya yıl sonu sınavından alınan notun başarı notuna katkısı % 60 dır. GNO’su en az 2.00 olan öğrenci herhangi bir dersinin (FF), (FD), (NA) veya (K) olmaması koşulu ile başarılı sayılır. GNO’su 2.00’ın altında olan öğrenci başarısız sayılır. Başarısız durumda olan öğrenciler, danışmanın önerisi ve bölüm başkanının onayı ile (DC) ve (DD) notu aldıkları dersleri tekrar edebilir.



https://obs.osmaniye.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5309