Uluslararası Ticaret ve Lojistik - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 40
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

Bu programın esas amacı uluslararası ticaret ve lojistik alanına ilişkin bilgi ve becerileri edinmiş ve bunları yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde kullanabilecek nitelikli insan yetiştirmektir.
 

Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Mustafa KILLI
Sekreter
İdari Fatma KARAKURT
Tarihçe
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içerisinde açılan Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında itibaren öğrenci kabulüne başlamıştır.
Kazanılan Derece
Lisans
Kabul Koşulları
Türk öğrenciler, ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK bölümüne Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yaptığı Yüksek Öğretime Giriş (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucuna göre kabul edilirler. ÖSYM tarafından düzenlenen LYS (Lisansüstü Yerleştirme Sınavı) sınavında başarılı olanların TM-1 puan türündeki tercih sıralamasına göre yerleştirmesi yapılır.
Yabancı uyruklu öğrenciler, programa üniversiteye yaptıkları direkt başvuruların değerlendirilmesi sonucunda kabul edilir.
Üst Kademeye Geçiş
Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci İşletme bilimi alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.
Mezuniyet Koşulları
Toplam 8 yarıyıldan oluşan eğitim-öğretim dönemlerinde, her yarıyıl ortasında yapılan Vize sınavları ile yarıyıl sonlarında yapılan Final sınavlarından başarılı olan öğrenciler bölümden mezun olur.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölümümüzden mezun olan öğrenciler, yabancı dil ve bilgisayar becerileri ile sektörün aranan elemanları olacaktır. Mezunlar, ulusal ya da uluslararası kargo ve lojistik firmaları, şirketlerin lojistik ve dağıtım bölümleri ya da sigorta, gümrükleme ve depolama hizmeti veren firmalarda çalışabilirler. KPSS sınavlarında başarılı olmaları durumunda Kamu Kurum ve Kuruluşlarında üst düzey yönetici pozisyonlarına atanabilecekleri gibi, müfettiş, kontrolör, denetmen, uzman v.b. kariyer görevlere de atanabilmekte veya memur olarak çalışabilmektedirler. Ayrıca bu alanda akademisyen açığı olduğu düşünüldüğünde, mezunlarımız çeşitli bilimsel araştırma yapan kurumlarda istihdam edilmekte, proje üretebilmekte, akademisyen olabilmektedir.
Türkiye ve yurtdışındaki üniversitelerde ilgili yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt olarak akademik kariyer de yapabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Bir öğrencinin başarısı her ders için tanımlanan her bir faaliyet (ara sınav, dönem içi çalışmalar ve final) için öğretim elemanı tarafından değerlendirilir. Değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır ve dönem sonunda mutlak veya bağıl değerlendirme yöntemi kullanılarak harf notuna dönüştürülür.



https://obs.osmaniye.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5508