Muhasebe ve Finansman Tezli Yüksek Lisans - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Tarihçe
Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı 2019-2020 Güz döneminde ilk öğrencilerini kabul etmiştir.
Kazanılan Derece
Muhasebe ve Finansman Tezli Yüksek Lisans
Kabul Koşulları
Tezli Yüksek lisans programına başvurabilmek için; adayların bir lisans diplomasına sahip olması ve yurtdışından alınmış lisans diplomalarının denkliğinin YÖK tarafından onaylanmış olması gerekir.Adayların, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES’ten başvurduğu programın puan türünden en az 55 veya YÖK tarafından bu sınava eşdeğer kabul edilen sınavlardan bu puana karşılık gelecek olan taban puanı almış olması gerekir. Adayların Enstitü Kurulu tarafından belirlenen en az lisans not ortalamasına sahip olması gerekir.Her aday için; tezli yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde, ALES standart puanının ya da aldığı eşdeğer taban puanının %50’si, lisans mezuniyet not ortalamasının %20’si, geçerli olan yabancı dil(KPDS, ÜDS, YDS vb.) taban puanının %10’u, mülakat ya da yazılı sınav sonucunun %20’si alınarak yüksek lisans giriş puanı hesaplanır.
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’nın ilgili alanından geçerli not almaları, yeterli düzeyde İngilizce dil belgesine (ÜDS, KPDS, TOEFL vb.) sahip olmaları ve ilgili anabilim dalı tarafından yapılan mülakattan geçerli notu almış olmaları koşuluyla Doktora programlarında öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Tez sınavında başarılı olmak ve diğer koşulları da sağlamak kaydıyla, yüksek lisans tezinin Enstitünün belirlediği sayıda ciltlenmiş sayısını, tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde Enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan tezli yüksek lisans öğrencisine, yüksek lisans diploması verilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu program mezunları genelde SPK, Merkez Bankası gibi finans alanında önde gelen kamu kuruluşlarında ya da kamu ve özel bankalarda, bu alanlarda hizmet veren danışmanlık işletmelerinde görev almakta veya kendilerine ait muhasebe işletmelerini kurup işletebilmektedirler.

Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri, ilgili öğretim üyesi/leri tarafından hazırlanan ve Bilgi paketinde yer alan “Ders Öğretim Planı”nda tanımlanmıştır.



https://obs.osmaniye.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5650