Coğrafya - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SÖZ
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Ahmet KARAKOÇ
Tarihçe
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümü 2019 yılında kurulmuş ve 2019-2020 öğretim yılı itibarı ile lisans öğrencisi yetiştirmeye başlamıştır.
Kazanılan Derece
Lisans
Kabul Koşulları
Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci ilgili mevzuat çerçevesinde yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir.
Üst Kademeye Geçiş
Coğrafya lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'tır.
Mezun İstihdam Olanakları
Programdan mezun olan her öğrenci, tüzük ve yasalarla belirlenmiş şartları yerine getirmek koşuluyla, birçok bakanlık bünyesinde ilgili resmî kurumların çatısı altında coğrafya kapsamında yapılacak çalışmalarda araştırmacı ve raportör olarak görev alabilirler. Maden Tetkik Arama Enstitüsü, Devlet Su İşleri, Tarım ve Köy Hizmetleri, Orman Genel Müdürlüğü, Karayolları, Afet İşleri, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Devlet İstatistik Enstitüsü, Devlet Planlama Teşkilatı vb. gibi resmi kuruluşlar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su işleri Bakanlığı gibi bakanlıkların bünyelerinde çalışabilmektedir; bölge planlama çalışmalarında ve belediyelerin planlama faaliyetlerinde görev yapabilmektedirler. Pedagojik formasyon alan mezunlar Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda öğretmen olarak çalışabilmektedirler. Ayrıca Türkiye ve yurtdışındaki üniversitelerde ilgili yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt olarak akademik kariyer de yapabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar, üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde, belirtilen yer ve zamanda yapılır. Öğrenciler derslere devam ederek sınavlarına katılmak zorundadırlar. Öğrencinin devamı ise dersin öğretim üyesi tarafından takip edilir. Tüm sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir ve her ders için bir ara sınav (veya yarıyıl içi çalışma ödevi) ve bir yarıyıl sonu sınavı (final) yapılır. Ara sınav ve final sınavının yapıldığı derslerde başarı notu ara sınav notunun %40’ı final sınavının ise %60’ı alınarak hesaplanır.



https://obs.osmaniye.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5656