İnternet ve Ağ Teknolojileri - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 30
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Öğr. Gör. Tamer ATCIOĞLU
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr. Gör. Tamer atcıoğlu
Sekreter
İdari Hüseyin KAYABAŞI
Tarihçe
1997 yılında Çukurova Üniversitesine bağlı olarak kurulan Kadirli Meslek Yüksekokulu 2007 yılında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ne bağlanarak eğitim hizmetini sürdürmektedir.
Kazanılan Derece
İnternet ve Ağ Teknolojileri Teknikeri, Önlisans
Kabul Koşulları
Öğrenciler Yükseköğretime, Öğrenci Seçme Sınavı ile kabul edilmektedir. Sınav yılda bir kez yapılıp, bu sınavdan aldıkları puan ve orta öğretim başarı puanı ortalamalarının birleşimiyle oluşan bir puanla girebilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Mezun öğrenciler, DGS sınavında başarılı oldukları takdirde örgün eğitimde ilgili lisans programına dikey geçiş yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
- Tüm derslerin (en az 100 saat ve 120 AKTS) başarıyla tamamlanması gerekir.
- Not ortalaması en az 2.00 olmalıdır. (Bu değer OKÜ senatosu tarafından belirlenir ve değiştirilebilir.)
- 30 günlük Endüstriye Dayalı Öğrenme kursu başarıyla tamamlanmalıdır.
Mezun İstihdam Olanakları
İnternet ve Ağ teknolojilerinin küresel bir doğaya sahip olması, Türkiye, Avrupa ve başka yerlerde kariyer imkânları sunmaktadır. Mezun olan öğrenciler kişisel ilgi alanları ve tercihlerine göre;
Devlet kurumları
Üniversite kurumları
Özel kurumları
KOBİ’lerin bilgi işlem bölümlerinde
İnternet servis sağlayıcılarında
Bilişim teknolojileri eğitim ve danışmanlık firmalarında
Cisco iş ortakları gibi kurumlarda çalışabileceklerdir.

Mezun olan öğrenciler, Kamu sektörünün yanında Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler, büyük ölçekli şirketler ve çok uluslu firmaların bilgi işlem bölümlerinde istihdam olanağı bulabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencinin başarı notunun hesaplanmasında dersin niteliğine göre sınavlar yazılı, sözlü, ödev, proje ya da laboratuar çalışması olarak değerlendirilmektedir. Sınavları değerlendirmede; ders başına bir ara sınav %40 ve/veya ara sınav yerine geçen diğer çalışmaların başarı notuna katkısı %40, yarıyıl sonu sınavından alınan (final sınavı) notunun başarı notuna katkısı %60’dır. Öğrencilere kendi gelişimleri için, eğitim almakta oldukları alanla ilgili araştırmaya yönelik projeler öğretim elemanları danışmanlığında yürütülmektedir.
Mazeret sınavı, mazeretlerle ilgili belgelerini, bir dilekçeyle birlikte sınavların bitimini takip eden ilk iş günü mesai bitimine kadar birimine ulaştırmaları gerekir.



https://obs.osmaniye.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5666