Bilişim Güvenliği Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Tarihçe
Düziçi Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 07.07.2000 tarihli kararı ile 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanunla değişik 7/d-2 bendi uyarınca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuştur.
Düziçi Meslek Yüksekokulu, 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında açılan Bilgisayar Programcılığı ve İşletme Programlarına öğrenci alarak eğitim-öğretime başlamıştır. 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında Muhasebe Programı açılmıştır. Düziçi Meslek Yüksekokulu 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde, 17.05.2007 tarih ve 5662 sayılı kanun ile kurulan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne bağlanmıştır. İktisadi ve İdari Programlar Bölümüne bağlı olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 15/09/2008 tarihli Genel Kurul toplantısında uygun görülmesi üzerine açılan Özel Güvenlik ve Koruma Programı, 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında 30 öğrenci ile Eğitim-Öğretime devam edecektir.
Kazanılan Derece
Korkut Ata Üniversitesi Düziçi Meslek Yüksekokulu Ön Lisans Diploması
Kabul Koşulları
Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak, sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir.
Ek Puan İle Yerleşme: Mesleki ve Teknik Ortaöğretim programlarının Bilgisayar Yazılımı, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar İşletmeni, Bilgisayar İşletmeni Teknisyenliği, Bilgi İşlem ve Bilgisayar çıkışlı öğrencileri
ÖSYM Üniversite Giriş Sınavı: Lise mezunu öğrenciler.
Üst Kademeye Geçiş
Meslek yüksekokulları arasında yatay geçiş imkânı mevcuttur.
Mezun öğrenciler, DGS sınavında başarılı oldukları takdirde örgün eğitimde ilgili lisans programına (Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar Öğretmenliği, Yönetim Bilişim Sİstemleri, Bilgisayar Mühendisliği vb. dikey geçiş yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Dereceyi alabilmek için akademik yılsonunda yapılması gereken veya programın tamamlanmasını izleyen özel bir dönem sonu sınavı veya yeterlilik sınav dönemi yoktur. Bununla birlikte, her yarıyıl sonunda genellikle dönemin hemen bitişini izleyen iki hafta süreli dönem sonu sınavları vardır.
Önlisans programı, 2 yıl (4 yarıyıl), her yarıyıl en az 14 hafta olmak üzere toplam 56 hafta eğitim-öğretim verilmektedir. Bu eğitim sonunda tüm dersleri almak kaydıyla, zayıf dersi olmamakla birlikte 2.00 ortalama ve toplam da 120 AKTS ile mezun olabilir.
Eğitim-Öğretim yılı sonunda 30 iş günü Endüstriye Dayalı Öğrenim (Staj) öngörülür..
Mezun İstihdam Olanakları
Öğrencilerimiz bilgisayar firmalarının başta teknik servislerinde olmak üzere çeşitli konumlarında, küçük-orta büyüklükteki işletmelerde bilgi işlem sorumlusu ya da yardımcısı olarak veya yazılım firmalarında programcı olarak çalışabilecekleri gibi network donanım ve kablolaması yapan ve web tasarımı yapan firmalarda çalışabileceklerdir. Bilgisayar ağları konusunda kalifiye ara kademe elemanı olarak mezun olmaktadırlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Her dersten en az bir ara sınav ve bir sene sonu sınavı yapılır. bu sınavlar %40 ve %60 olarak değerlendirildikten sonra 4lü not sistemine çevrilir. öğrencinin bir dersten başarılı olması için 60 üzerinde ortalaması olması gerekir. bazı durumlarda öğretim elemanı mutlak not sisteminin yanında bağıl değerlendirmeyide kullanabilir.



https://obs.osmaniye.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5674