Raylı Sistemler Makine Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 40
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Tarihçe
Düziçi Meslek Yüksekokulu, 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında açılan Bilgisayar Programcılığı ve İşletme Programlarına öğrenci alarak eğitim-öğretime başlamıştır. 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında Muhasebe Programı açılmıştır. Düziçi Meslek Yüksekokulu 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde, 17.05.2007 tarih ve 5662 sayılı kanun ile kurulan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Raylı Sistemler Makine Teknolojisi Programı ilk olarak 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında aktif hale gelmiştir.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Düziçi Meslek Yüksekokulu Önlisans Diploması alarak Raylı Sistemler Makine Teknolojisi Teknikeri unvanı alacaklardır.
Kabul Koşulları
ise ve dengi okullardan mezun olup, YKS sınavından yeterli puanı alan öğrenciler başvurabilirler. Öğrenciler TYT puanına göre yerleşmektedirler.
Üst Kademeye Geçiş
Mezun olan öğrenciler DGS sınavına girerek ilgili fakültelere geçiş yapabilmektedirler. Öğrencilerin
Endüstri Mühendisliği
İmalat Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Otomotiv Mühendisliği
Raylı Sistemler Mühendisliği
Bölümlerine geçiş yapabilme olasılığı mevcuttur.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerin alması gereken derslerin toplam AKTS miktarını (120 AKTS) tamamlaması, FF, FD ve YS notlarının bulunmaması ve en az 2,00 GNO'yu sağlaması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Nitelikli bir Raylı Sistemler Makine Teknikeri; Devlet demir yollarında, Belediyelerin işletmesinde bulunan hafif raylı sistemler, tramvay ve metro sistemleri gibi toplu taşımacılığın yapıldığı yerlerde iş bulabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Ara sınav ve yarıyıl/yıl sonu sınav sonuçları 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Ham başarı notu; ara sınav not ortalamasının % 40’ı ile yarıyıl veya yıl sonu sınav notunun % 60’ının toplanması sonucu elde edilir. Başarı notu değerlendirmesi, öğrencinin yarıyıl içi çalışmalarında gösterdiği başarı düzeyi, ham başarı notu ile birlikte sınıfın genel başarı düzeyi de göz önünde bulundurularak, notların dağılımı ve sınıf ortalaması da dikkate alınarak yapılır. Bu değerlendirme sonunda, her öğrenciye dersi veren öğretim elemanı tarafından harf notu olarak yarıyıl sonu veya yıl sonu başarı notu verilir.



https://obs.osmaniye.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5693