Gastronomi ve Mutfak Sanatları - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 50
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SÖZ
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Önder YAYLA
Tarihçe
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde 31.05.2013 tarihinde açılmıştır.
Kazanılan Derece
Yiyecek İçecek İşletmesi Yöneticisi
Şef
Gastronomi Uzmanı
Kabul Koşulları
ÖSYM tarafından belirlenmiş lisans eğitimi genel kabul şartları, Türk ve yabancı öğrencilerin bu programa kabul edilmeleri için yeterlidir.
Üst Kademeye Geçiş
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Doktora Programı
Mezuniyet Koşulları
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Ayrıca öğrencini bölüm tarafından belirlenmiş stajı tamamlamış olması gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları otel işletmelerinin yiyecek ve içecek bölümde, bu bölüme bağlı restoran, mutfak ve barlarda ve bağımsız yiyecek içecek işletmelerinde yönetici olabilirler. Ayrıca, bölüm mezunlarının akademik kariyer yapmaları da mümkündür.
Ölçme ve Değerlendirme
Bu programda ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ev ödevi, performans değerlendirme ve ürün değerlendirme yer alabilir. Programdan mezun olmak için ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir. Bir dersin notu, yukarıdaki unsurların değerlendirilmesi sonucunda belirlenir ve harf olarak verilir.



https://obs.osmaniye.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5701