Gıda Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 35
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Gıda Mühendisi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. HALEF DİZLEK
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. HALEF DİZLEK
Bölüm Başkanı
Bölüm Başkanı Halef Dizlek
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Doç. Dr. Meriç ŞİMŞEK ARSLANOĞLU
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Doç. Dr. Meriç ŞİMŞEK ARSLANOĞLU
Sekreter
İdari Hilmi Sarıhan
Sekreter
İdari Hilmi Sarıhan
Tarihçe
Bölümümüz 28.05.2009 tarihinde açılmış olup 2010- 2011 yılında ögrenci kabülüne başlamıştır.
Kazanılan Derece
Lisans
Kabul Koşulları
Öğrencilerin kayıt kabul, sınav ve değerlendirme işlemleri Yüksek Öğrenim Kanuna ve bu kanuna dayalı olarak çıkarılan Yüksek Öğretim Kurulu kararlarına ve yönetmeliklerine göre yapılmaktadır. Orta öğretimden yüksek öğretime geçişte iki aşamalı bir sınav sistemi uygulanmaktadır. Sınavlar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Mezuniyet koşulları “Yeterlilik Koşulları ve Kuralları” bölümünde açıklandığı gibidir.
Mezun İstihdam Olanakları
Özellikle son yıllarda Gıda Mühendisliğinin gösterdiği büyük atılımla günümüzde pek çok işletmede ve devlet sektöründe mezunlarımız rahatlıkla iş bulabilmekte ve yükselebilmektedir. Mezunlarımız Gıda Sanayinin araştırma-geliştirme, üretim, kalite güvence, pazarlama, ithalat ve ihracat alanlarında mühendis ve yönetici olarak görev yapmaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için ölçme ve değerlendirme şekli “dersler” başlığında ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.



https://obs.osmaniye.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=703