Gıda Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 40
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Gıda Teknikeri
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi imran UYSAL
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi İmran UYSAL
BEK Üyeleri
Öğr. Gör. Mehmet DOĞAN
BEK Üyeleri
Öğr. Gör. Mehmet DOĞAN
Sekreter
Öğr. Gör. Mehmet DOĞAN
Tarihçe
Bölümümüz, ilk olarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Bahçe Meslek
Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümüne bağlı olarak, Yükseköğretim Kanunu
Başkanlığı’nın 05.10.2000 tarih ve 22664 sayılı yazılarıyla 2574 Sayılı Kanunun 2880 sayılı
Kanunla değişik 7/d-2, 7/h maddeleri uyarınca açılması uygun görülmüş, sonrasında 2005 yılı
itibariyle Gıda Teknolojisi 1. Öğretim programına 30 kişilik öğrenci kontejyanı ile eğitim-
öğretimine başlamıştır. 2007 yılı itibariyle Yüksekokulumuz Osmaniye Korkut Ata
Üniversitesi bünyesine dahil olmuş ve 2009 tarihi itibariyle bölümümüz 2. Öğretim
programına 30 öğrenci kontejyanı ile öğrenci alımına başlamıştır. Bölümümüzde halen 1. ve
2. Öğretim eğitimleri sürdürülmektedir.
Kazanılan Derece
Önlisans
Kabul Koşulları
Programa kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır.
Üst Kademeye Geçiş
Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci bu alandan öğrenci kabul eden bilim dallarında lisans programlarına DGS ile geçiş yapabilir.
Mezuniyet Koşulları
Öğrenci dört yarıyılda almış olduğu dersleri ve yaz stajını başarmak zorundadır.
Mezun İstihdam Olanakları
Gıda Teknolojisi Teknikerleri, gıda sanayi ile ilgili kamu (Tarım Orman Köy İşleri
Bakanlığı kontrol Laboratuarı, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.)
ve özel sektör kuruluşlarında (su ürünleri ile sebze ve meyve ürünlerinin işlendiği ve
depolandığı işletmeler, içme, kullanma, sanayi sularının, et, süt ürünleri, şekerli ve unlu gıda
ürünlerinin üretildiği işletmelerin kalite kontrol merkezlerinde, çevre koruma laboratuarları
ve ilaç işletmelerinde) ara teknik eleman olarak çalışabilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Harf notları (AA 4.00 BA 3.50 BB 3.00 CB 2.50 CC 2.00 DC 1.50 DD 1.00 FD 0.50 FF 0.00) her ders için Ara Sınav, Final Sınavı ve% 70 katılım göre



https://obs.osmaniye.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=801