Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTSSon Güncelleme Tarihi
2GMS726OSMANİYE MUTFAK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMALARI2+0+02605.07.2024

 
Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Bölümü / Programı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö.)
Öğrenim Türü İkinci Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Öğretim Şekli Yüz Yüze
Dersin Amacı Osmaniye mutfak kültürüne ve araştırmalarına hakim olunması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Osmaniye geleneksel yiyecekleri ve içeceklerine yönelik reçeteleri ve araştırmaları içermektedir.
Dersin Yöntem ve Teknikleri teorik ve uygulama
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Arş.Gör.Dr. Merve Onur
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar öğretim elemanı ders notları
Ders Notları Öğretim elemanı ders notları
Dökümanlar öğretim elemanı ders notları
Ödevler uygulama ve araştırma
Sınavlar vize ve final

Ders Yapısı
Sosyal Bilimler %50
Alan Bilgisi %50

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 20
Ödev 1 % 20
Uygulama 1 % 30
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 30
Toplam :
4
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
İş Yükü Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 4 56
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 2 28
Ödevler 2 4 8
Sunum/Seminer Hazırlama 1 14 14
Ara Sınavlar 1 5 5
Uygulama 14 4 56
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 4 4
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 6 171

 
Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Bölge mutfak kültürü hakkında bilgi sahibi olmak

 
Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
14 Osmaniye mutfak kültürü, coğrafi işaretli ürünleri, iklim özellikleri, coğrafi koşulları, tarım ürünleri, Osmaniye'de yapılan yemekli festivaller, Osmaniye'nin Gastronomi Turizmi, yemekli ritüelleri, geleneksel mutfak araç-gereçleri, yöresel yiyecekler (Tırşik, Teleme, Fıstıklı Yemekler, Kömbe, Zorkun Tava, Yenilebilir Yabani Otları, Kullanılan baharatları)

 
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13 P14 P15 P16 P17 P18 P19 P20
Tüm 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
Ö1 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

  Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek

  
  https://obs.osmaniye.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=242068&lang=tr