| Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
| 1 |
Gıdaların kalite karakteristikleri.
|
Bölüm 1.
|
İlgili kaynaklara göre hazırlanmış ders notları.
|
| 2 |
Duyusal analizin tanımı ve tarihsel gelişimi hakkında bilgilendirme.
|
Bölüm 2.
|
İlgili kaynaklara göre hazırlanmış ders notları.
|
| 3 |
Duyusal analizde panelist seçimi, panelist eğitimi ve performans değerlendirme.
|
Bölüm 3.
|
İlgili kaynaklara göre hazırlanmış ders notları.
|
| 4 |
Duyusal analiz laboratuvarının taşıması gereken özellikler, ürün ve panelist kontrolü.
|
Bölüm 4.
|
İlgili kaynaklara göre hazırlanmış ders notları.
|
| 5 |
Duyusal analiz yöntemleri: Farklılık testleri.
|
Bölüm 5.
|
İlgili kaynaklara göre hazırlanmış ders notları.
|
| 6 |
Duyusal analiz yöntemleri: Beğeni testleri.
|
Bölüm 6.
|
İlgili kaynaklara göre hazırlanmış ders notları.
|
| 7 |
Duyusal analiz yöntemleri: Lezzet profil analizi.
|
Bölüm 7.
|
İlgili kaynaklara göre hazırlanmış ders notları.
|
| 8 |
Ara sınav
|
Sınav sorularının hazırlanması/genel tekrar.
|
7 Haftalık ders notları.
|
| 9 |
Duyusal analiz yöntemleri: Doku profil analizi.
|
Bölüm 9.
|
İlgili kaynaklara göre hazırlanmış ders notları.
|
| 10 |
Duyusal testlerin tüketici tercih çalışmalarında kullanımı.
|
Bölüm 10.
|
İlgili kaynaklara göre hazırlanmış ders notları.
|
| 11 |
Tüketici saha testleri ve anket dizaynının nasıl yapılacağının irdelenmesi.
|
Bölüm 11.
|
İlgili kaynaklara göre hazırlanmış ders notları.
|
| 12 |
Kalite kontrol ve duyusal raf ömrü (stabilite) testlerinin irdelenmesi.
|
Bölüm 12.
|
İlgili kaynaklara göre hazırlanmış ders notları.
|
| 13 |
Öğrenci sunumları-duyusal analiz örneği hazırlanması ve sunulması/uygulamalar.
|
Bölüm 13.
|
İlgili kaynaklara göre hazırlanmış ders notları.
|
| 14 |
Duyusal analiz yapılması-değerlendirme ve analiz metodlarının irdelenmesi/uygulamalar.
|
Bölüm 14.
|
İlgili kaynaklara göre hazırlanmış ders notları.
|
| 15 |
Final sınavı.
|
Sınav sorularının hazırlanması/genel tekrar.
|
14 -haftalık ders notları.
|