Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTSSon Güncelleme Tarihi
2GMS802UZMANLIK ALAN DERSİ4+0+00603.08.2024

 
Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Yüksek Lisans
Bölümü / Programı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Öğretim Şekli Yüz Yüze
Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilerin seçtikleri uzmanlık alanında derinlemesine bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamaktır. Ders, öğrencilerin tez çalışmalarına doğrudan katkı sağlayacak uygulamalı çalışmalar yapmalarına olanak tanır. Öğrenciler, uzmanlık alanlarındaki teorik bilgileri pratik uygulamalarla pekiştirerek, alanlarında yetkinlik kazanmayı hedefler.
Dersin İçeriği Bu ders kapsamında, öğrencilerin seçtiği uzmanlık alanına göre, uygulamalı araştırmalar, projeler ve laboratuvar çalışmaları yapılacaktır. Dersin içeriği, her öğrencinin tez konusu ve araştırma alanına göre özelleştirilir. Öğrenciler, kendi alanlarına özgü teknikleri kullanarak pratik çalışmalar yapacak ve bu çalışmaların sonuçlarını analiz ederek, tezlerine katkı sağlayacaklar.
Dersin Yöntem ve Teknikleri Ders, uygulamalı çalışmalar, laboratuvar deneyleri, proje geliştirme ve vaka analizleri ile yürütülecektir. Öğrenciler, uzmanlık alanlarındaki uygulamaları deneyimleyerek öğrenme fırsatı bulacaklar ve bireysel projeler geliştirerek alanlarında derinlemesine bilgi sahibi olacaklardır. Görsel-işitsel materyaller ve interaktif uygulamalar dersin önemli bir parçasını oluşturacaktır.
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Doç. Dr. Önder YAYLA
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar Danışman gözetiminde seçilen konu ile ilgili her türlü Türkçe ve yabancı dillerde yazılan kitap, makale ve diğer materyaller.
Ders Notları Ders notları, öğrencilerin uzmanlık alanlarına yönelik teknikleri ve uygulama örneklerini içermektedir. Ayrıca, her öğrencinin araştırma alanına göre gerekli kaynaklar ve rehberlik sağlanır. Ders notları, öğrencilerin tez çalışmalarına doğrudan katkı sunacak şekilde tasarlanmıştır.

Ders Yapısı
Alan Bilgisi %100

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 30
Ödev 10 % 20
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 50
Toplam :
12
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
İş Yükü Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 3 42
Sınıf Dışı Ç. Süresi 14 3 42
Ödevler 10 5 50
Ara Sınavlar 1 21 21
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 25 25
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 6 180

 
Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Problem çözme konusundaki temel aşamaları uygular.
2 Seçilen anabilim dalı ile ilgili özel bir konuda danışman gözetiminde araştırma yapar.
3 Araştırdığı konuyu uzmanlardan oluşan bir gruba sunar.

 
Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
2 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
3 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
4 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
5 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
6 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
7 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
8 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
9 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
10 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
11 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
12 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
13 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme
14 Çalışma Alanı ile ilgili kitap ve makalelerin seçimi ve incelenme

 
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12 P13 P14 P15 P16 P17 P18 P19 P20
Tüm 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 1 3 3 3 3 1 3 3
Ö1
Ö2
Ö3

  Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek

  
  https://obs.osmaniye.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=242086&lang=tr