|
Dersin Dili
|
Türkçe
|
|
Dersin Düzeyi
|
Yüksek Lisans
|
|
Bölümü / Programı
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö.)
|
|
Öğrenim Türü
|
İkinci Öğretim
|
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
|
Dersin Öğretim Şekli
|
Yüz Yüze
|
|
Dersin Amacı
|
Bu dersin amacı, öğrencilere gastronominin popüler kültür üzerindeki etkilerini ve popüler kültürün gastronomi üzerindeki yansımalarını inceleme becerisi kazandırmaktır. Öğrenciler, medya, edebiyat, sinema ve televizyon gibi popüler kültür araçlarının gastronomiyle olan ilişkisini analiz ederek, bu alanlarda eleştirel düşünme yeteneği geliştireceklerdir.
|
|
Dersin İçeriği
|
Bu ders kapsamında, gastronomi ve popüler kültür arasındaki etkileşimler, gastronominin medya ve sinemadaki temsilleri, popüler kültürde yer alan yemek programları ve ünlü şefler, gastronominin edebiyattaki yeri, gastronomi festivalleri ve etkinlikleri gibi konular ele alınacaktır.
|
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Ders, teorik anlatımlar, vaka çalışmaları, grup tartışmaları ve proje çalışmaları ile yürütülecektir. Öğrenciler, popüler kültür ve gastronomi arasındaki ilişkiyi analiz ederek, bu alanlarda özgün projeler geliştirme fırsatı bulacaklardır. Görsel-işitsel materyaller ve interaktif sunumlar dersin önemli bir parçasını oluşturacaktır.
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
|
Dersin Koordinatörü
|
Doç. Dr. Önder YAYLA https://akbis.osmaniye.edu.tr/@onderyayla onderyayla@osmaniye.edu.tr
|
|
Dersi Verenler
|
Yok
|
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
|
Kaynaklar
|
"Food and Culture: A Reader" - Carole Counihan and Penny Van Esterik
|
|
Ders Notları
|
Ders notları, gastronomi ve popüler kültür arasındaki ilişkiye dair teorik bilgileri, medya ve edebiyatta gastronomi üzerine yapılan çalışmalara dair örnekleri içermektedir. Ayrıca, popüler kültürün gastronomi üzerindeki etkilerine dair analizler sunulmaktadır.
|
|