|
Dersin Dili
|
Türkçe
|
|
Dersin Düzeyi
|
Yüksek Lisans
|
|
Bölümü / Programı
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö.)
|
|
Öğrenim Türü
|
İkinci Öğretim
|
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
|
Dersin Öğretim Şekli
|
Yüz Yüze
|
|
Dersin Amacı
|
Bu dersin amacı, öğrencilere akademik yazım kurallarını ve tekniklerini öğretmek, etkili ve bilimsel makaleler, tezler ve raporlar yazabilme becerisi kazandırmaktır. Öğrenciler, akademik yazım sürecinin tüm aşamalarını öğrenerek, yazılı çalışmalarında dilbilgisi, mantık ve yapısal tutarlılık sağlayacaklardır.
|
|
Dersin İçeriği
|
Bu ders kapsamında, akademik yazımın temel ilkeleri, bilimsel makale ve tez yazımı, araştırma sorularının formüle edilmesi, literatür taraması, akademik referanslama yöntemleri, dilbilgisi kuralları ve yazım teknikleri gibi konular ele alınacaktır.
|
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
Ders, teorik anlatımlar, bireysel yazım çalışmaları, grup tartışmaları ve geri bildirim oturumları ile yürütülecektir. Öğrenciler, akademik yazım sürecinin tüm aşamalarını deneyimleyerek, kendi yazılı çalışmalarını geliştirme ve değerlendirme fırsatı bulacaklardır.
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
|
Dersin Koordinatörü
|
Doç. Dr. Önder YAYLA https://akbis.osmaniye.edu.tr/@onderyayla onderyayla@osmaniye.edu.tr
|
|
Dersi Verenler
|
Yok
|
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
|
Kaynaklar
|
"Academic Writing: A Handbook for International Students" - Stephen Bailey
|
|
Ders Notları
|
Ders notları, akademik yazım kuralları ve teknikleri üzerine teorik bilgileri, yazılı çalışmaların nasıl yapılandırılacağına dair rehberlik eden materyalleri içermektedir. Ayrıca, dilbilgisi kuralları ve referanslama teknikleri konusunda örnekler sunulmaktadır.
|
|