|
Dersin Dili
|
Türkçe
|
|
Dersin Düzeyi
|
Ön Lisans
|
|
Bölümü / Programı
|
Laborant ve Veteriner Sağlık
|
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
|
Dersin Türü
|
Zorunlu
|
|
Dersin Öğretim Şekli
|
Yüz Yüze
|
|
Dersin Amacı
|
Bakterilerin sınıflandırılması, morfolojisi, anatomik ve kimyasal yapısı, beslenmesi ve beslenme çeşitleri, enzimler, üreme, birlikte yaşam ve variasyonlar. izolasyonu, idenfikasyonu ve üretilmesi, Besi yerleri, preparat hazırlama ve boyama metotları ile Virusları tanıyabilmek, özelliklerini sıralayabilmek, diğer organizmalardan farklılıklarını sıralayabilmek, sınıflandırabilmek, virusların hayvanlarda yol açan hastalıklarının özelliklerini açıklayabilmek ve funguslar konularında bilgi verir
|
|
Dersin İçeriği
|
Bakterilerin sınıflandırılması, morfolojisi, anatomik ve kimyasal yapısı, bakterilerin beslenmesi ve beslenme çeşitleri, bakterilerde enzimler, üreme, birlikte yaşam ve variasyonlar. bakterilerin izolasyonu, idenfikasyonu ve üretilmesi, besi yerleri, preparat hazırlama ve boyama metotları. viruslar, virusların isimlendirilmesi, virusların teşhis yöntemi sığır, koyun-keçi, kedi-köpek, atların önemli viral hastalıkları.
|
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
|
Dersi Verenler
|
Öğr. Gör. Samet ÖZ
|
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
|
Kaynaklar
|
1. Yeşilbağ K. Genel Viroloji, Medyay Kitabevi, 2017
|
|