Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTSSon Güncelleme Tarihi
2VET122VETERİNER MİKROBİYOLOJİ VE VİROLOJİ3+2+04423.10.2025

 
Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Ön Lisans
Bölümü / Programı Laborant ve Veteriner Sağlık
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Öğretim Şekli Yüz Yüze
Dersin Amacı Bakterilerin sınıflandırılması, morfolojisi, anatomik ve kimyasal yapısı, beslenmesi ve beslenme çeşitleri, enzimler, üreme, birlikte yaşam ve variasyonlar. izolasyonu, idenfikasyonu ve üretilmesi, Besi yerleri, preparat hazırlama ve boyama metotları ile Virusları tanıyabilmek, özelliklerini sıralayabilmek, diğer organizmalardan farklılıklarını sıralayabilmek, sınıflandırabilmek, virusların hayvanlarda yol açan hastalıklarının özelliklerini açıklayabilmek ve funguslar konularında bilgi verir
Dersin İçeriği Bakterilerin sınıflandırılması, morfolojisi, anatomik ve kimyasal yapısı, bakterilerin beslenmesi ve beslenme çeşitleri, bakterilerde enzimler, üreme, birlikte yaşam ve variasyonlar. bakterilerin izolasyonu, idenfikasyonu ve üretilmesi, besi yerleri, preparat hazırlama ve boyama metotları. viruslar, virusların isimlendirilmesi, virusların teşhis yöntemi sığır, koyun-keçi, kedi-köpek, atların önemli viral hastalıkları.
Dersin Yöntem ve Teknikleri
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Öğr. Gör. Samet ÖZ
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar 1. Yeşilbağ K. Genel Viroloji, Medyay Kitabevi, 2017


Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
İş Yükü Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi 14 4 56
Ödevler 14 2 28
Ara Sınavlar 1 2 2
Uygulama 14 4 56
Yarıyıl Sonu Sınavı 1 0 0
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 5 142

 
Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Mikrobiyolojinin tanımını yapabilir.

 
Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Mikrobiyolojinin tarihçesi, gelişimi ve temel kavramlar

 
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7
Tüm 5 4 5 4 4 5 5
Ö1 4 4 5 4 4 4 5

  Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek

  
  https://obs.osmaniye.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=291110&curProgID=5711&lang=tr