| Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
| 1 |
Yem bilgisine giriş, yemin tanımı, yemlerin sınıflandırılması, yemlerin içerdiği besin maddeleri ve hayvan türlerine göre sindirimi
|
|
|
| 2 |
Yem değerlendirme sistemleri, yemlerin sindirilebilirliğini etkileyen faktörler, yemlerin besleyici ve besin maddesi değerini etkileyen faktörler, enerjinin ölçümü, proteinlerin değerlendirilmesi
|
|
|
| 3 |
Kaba yemler, kaba yemlerin genel özellikleri, sulu kaba yemler (yeşil yemler, silaj yemleri, çayır ve mera yemleri, kuru kaba yemler ( kuru otlar, samanlar), mera kalitesini etkileyen faktörler, mera bakımı
|
|
|
| 4 |
Konsantre yemler, enerji yemleri, enerji yemlerinin genel özellikleri, tahıllar, yağlar, bitkisel ve hayvansal kökenli protein yemleri, protein yemlerinin genel özellikleri
|
|
|
| 5 |
Buzağı ve düve beslenmesinde temel bilgiler, besin maddesi gereksinimleri, 0-2 ve 3-5 aylık buzağıların beslenmesi, 6-12 aylık ve 12 aylık yaştan doğuma kadarki düvelerin beslenmesi
|
|
|
| 6 |
Laktasyondaki ve kurudaki ineklerin beslenmesinde temel bilgiler, besin maddesi gereksinimleri, laktasyondaki ve kurudaki ineklerin dönemlere göre beslenmeleri
|
|
|
| 7 |
Besi sığırları ile koyun ve keçi beslenmesinde temel bilgiler, besin maddesi gereksinimleri, kuzuların (damızlık ve besi) beslenmesi, gebe ve laktasyondaki koyunlar ile koçların beslenmesi, oğlakların (damızlık ve besi), gebe ve sağmal keçiler ile tekelerin beslenmesi
|
|
|
| 9 |
Tavuk, hindi ve bıldırcın yemlerinin yapımında kullanılan yem hammaddeleri hakkında kısa bilgilendirme, etlik piliçlerin besin maddesi ve enerji gereksinimleri ile fizyolojik dönemlere göre beslenmeleri
|
|
|
| 10 |
Hindi ve bıldırcınların besin maddesi gereksinimleri ile fizyolojik dönemlere göre beslenmelerinde temel bilgiler, yem ve yemleme uygulamalarındaki türlere özgü farklılıklar
|
|
|
| 11 |
Yumurta tavuklarının besin maddesi ve enerji gereksinimleri ile civciv, piliç, yarka, yumurtlama öncesi ve yumurtlama dönemlerindeki beslenmelerine ait temel bilgiler
|
|
|
| 12 |
Hindi ve bıldırcınların besin maddesi gereksinimleri ile fizyolojik dönemlere göre beslenmelerinde temel bilgiler, yem ve yemleme uygulamalarındaki türlere özgü farklılıklar
|
|
|
| 13 |
Atların beslenmesinde temel bilgiler, besin maddesi gereksinimleri, kısrakların beslenmesi, bir yaşlı tayların beslenmesi, iki yaşlı tayların beslenmesi, spor atlarının beslenmesi
|
|
|
| 14 |
Rodentlerin ve egzotik hayvanların türlerine göre (hamster, fare,kobay, tavşan, su kaplumbağası, kafes kuşları ve süs balıkları) temel beslenme prensipleri, türlerin beslenmesinde kullanılan yem maddeleri
|
|
|