| Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Dökümanlar |
| 1 |
Kalite kontrolun tanımı, yöntemleri, üretim ve kalite kontrol arasındaki ilişki, kalite kontrol biriminde bulunan ölçme ve kalite kontrol cihazları.
|
|
|
| 2 |
Ham madde, yarı mamul ve bitmiş ürünlerin kalite kontrol işlemlerinin açıklanması, cihazların standartları,
|
|
|
| 3 |
İstatistiki kalite kontrol kavramı, üstünlükleri, teknikleri.
|
|
|
| 4 |
Merkezi eğilim ölçüleri: aritmetik ortalama,medyan, mod.
|
|
|
| 5 |
Değişim ölçüleri: aralık ve standart sapma.
|
|
|
| 6 |
İhtimal dağılımları: Hipergeometrik dağılım, poisson dağılımı.
|
|
|
| 7 |
Normal dağılım (çan eğrisi), uygulamadaki önemi.
|
|
|
| 8 |
ARA SINAV
|
|
|
| 9 |
Kalitede 7 araç: histogram, pareto analizi.
|
|
|
| 10 |
Kılçık diyagramı ve örneği, kontrol şemaları, şema tipleri.
|
|
|
| 11 |
Süreç ve makine yeterliliği, arttırılması.
|
|
|
| 12 |
Süreç yetenek indeksleri. Makine yeteneği.
|
|
|
| 13 |
Üretimde muayene ve kabul örneklemesi: Türk Standartlarına göre numune alma planları
|
|
|
| 14 |
Philips standart numune alma sistemi, Dodge-Romig numune alma sistemi.
|
|
|