|
Dersin Dili
|
Türkçe
|
|
Dersin Düzeyi
|
Ön Lisans
|
|
Bölümü / Programı
|
Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği
|
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
|
Dersin Öğretim Şekli
|
Yüz Yüze
|
|
Dersin Amacı
|
Bu ders ile öğrenciye, çalışma ortamında, hijyen kurallarına göre sanitasyonu sağlama konularının yeterlikleri kazandırılacaktır.
|
|
Dersin İçeriği
|
Hijyen ve sanitasyon kavramları, üretim alanlarında hijyen ve sanitasyon, genel kullanım alanlarında hijyen ve sanitasyon, gıda güvenliği, personel hijyeni, Katı Atık Yönetimi Süreci, Kalite sistemleri
|
|
Dersin Yöntem ve Teknikleri
|
|
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
|
Dersi Verenler
|
Öğr. Gör. Agah Gökcen ARSLAN
|
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
|
Kaynaklar
|
Sanitasyon ve Hijyen Eğitimi Rehberi - Türkan Kutluay Merdol Hatiboğlu Yayıncılık
|
|
Ders Notları
|
Öğretmen Ders Notları Kayardı, S. 2005;Gıda Hijyeni ve Sanitasyon
|
|