Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi / Gıda Teknolojisi - Dersler
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
DOY101 Dijital Okuryazarlık 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
GTB101 Matematik 1 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GTB103 Genel Kimya 3+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
GTB105 Gıda İşleme İlkeleri 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTB107 Beslenme İlkeleri 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
TBT101 Temel Bilgi Teknolojileri I 2+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
TDL101 Türk Dili I 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
YDİ101 Yabancı Dil: İngilizce I 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
GTB102 Matematik 2 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GTB104 Gıda Kimyası 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTB106 Biyoteknoloji 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTB108 Gıda Teknolojisine Giriş 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
TBT102 Temel Bilgi Teknolojileri II 2+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
TDL102 Türk Dili II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
YDİ102 Yabancı Dil: İngilizce II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GBT207 Gıda Biyolojisi 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GTB201 Organik Kimya 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
GTB203 Laboratuvar Teknikleri 1 2+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTB205 Mesleki İngilizce 1 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GTB209 Genel Mikrobiyoloji 1 2+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTBSEC3YY GTBSEC3YY 2+0+0 Seçmeli 9 3 Yüz Yüze
GTB213 Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetimi 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
GTB215 Gönüllülük Çalışmaları 1+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
GTB217 Gıda Pazarlama Teknikleri 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
GTB219 Meslek Etiği 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
GTB221 Duyusal Analiz 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
GTB223 Geleneksel Gıdalar 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GTB202 Analitik Kimya 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
GTB204 Laboratuvar Teknikleri 2 2+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTB206 Mesleki İngilizce 2 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GTB210 Genel Mikrobiyoloji 2 2+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTB212 Hazır Yemek Üretim Teknolojisi 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
GTB224 Gıda Biyokimyası 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
GTBSEC4YY-2AKTS GTBSEC4YY-2AKTS 2+0+0 Seçmeli 4 2 Yüz Yüze
GTB216 İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
GTB218 İletişim Teknikleri 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
GTB226 Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
GTBSEC4YY-3AKTS GTBSEC4YY-3AKTS 3+0+0 Seçmeli 3 1 Yüz Yüze
GTB220 Kalite Yönetim Sistemleri 3+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
GTB228 Gıda Muhafaza Teknikleri 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
GTB230 Bağımlılıkla Mücadele 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
5.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GTB301 Tahıl İşleme Teknolojisi 3+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTB303 Meyve ve Sebze İşleme Teknikleri 3+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTB305 Ekonomi 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
GTB307 Gıda Analizleri 1 2+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTB309 Gıda Mikrobiyolojisi 1 2+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTBSEC5YY GTBSEC5YY 2+0+0 Seçmeli 6 2 Yüz Yüze
GTB311 Enzim Teknolojisi 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
GTB313 Gıda İşletmelerinde Kurulum ve Organizasyon 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
GTB315 Gıdalarda Kullanılan Doğal ve Yapay Renk Maddeleri 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
GTB319 Gıda Teknolojisi ve Çevre İlişkisi 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
6.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GTB302 Özel Gıdalar 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTB306 Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTB308 Gıda Mikrobiyolojisi 2 2+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTB310 Bilimsel Araştırma Yöntemleri 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
GTB312 Yaz Stajı 0+0+0 Zorunlu 5 Uzaktan
GTBSEC6YY-3AKTS GTBSEC6YY-3AKTS 2+0+0 Seçmeli 3 1 Yüz Yüze
GTB318 Endüstriyel Gıda Artık ve Atıkları 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
GTB320 Organik Gıda ve Tarım 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
GTBSEC6YY-4AKTS GTBSEC6YY-4AKTS 3+0+0 Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
GTB314 İşletme Hijyeni ve Sanitasyon 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
GTB316 Endüstriyel Mikrobiyoloji 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
7.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GTB401 Gıda Analizleri 2 2+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTB403 Et ve Ürünleri İşleme Teknolojisi 3+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTB405 Süt ve Ürünleri İşleme Teknolojisi 3+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTB407 Gıda Ambalajlama İlkeleri 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
GTB409 Mezuniyet Tezi 1 0+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTBSEC7YY-3AKTS GTBSEC7YY-3AKTS 2+0+0 Seçmeli 3 1 Yüz Yüze
GTB413 Kanatlı Etleri Teknolojisi 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
GTB417 Alkollü İçecekler Teknolojisi 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
GTB421 Girişimcilik 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
GTBSEC7YY-4AKTS GTBSEC7YY-4AKTS 3+0+0 Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
GTB411 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
GTB419 Dondurulmuş Ürünler 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
8.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GTB402 Enstrümantal Gıda Analizleri 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTB404 Yağ İşleme Teknolojisi 3+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTB406 Fermentasyon Teknolojisi 2+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTB408 İstatistik 3+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
GTB410 Mezuniyet Tezi 2 0+2+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
GTBSEC8YY-3AKTS GTBSEC8YY-3AKTS 2+0+0 Seçmeli 3 1 Yüz Yüze
GTB412 Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
GTB420 İşaret Dili 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
GTB422 Soğuk Tekniği 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
GTB426 Finansal Okuryazarlık 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
GTBSEC8YY-4AKTS GTBSEC8YY-4AKTS 2+0+0 Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
GTB416 Meyve Suyu ve Gazlı İçecek Teknolojisi 2+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
GTB424 Malzeme Bilgisi 3+0+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30




https://obs.osmaniye.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?curSunit=5702&lang=tr