Kadirli Meslek Yüksekokulu / Aşçılık - Dersler
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
ASC101 Temel Mutfak Teknikleri I 2+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ASC103 Gıda Güvenliği Hijyen ve Sanitasyon 3+1+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ASC105 Beslenme İlkeleri 3+0+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ASC107 Aşçılığa Giriş 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
ASC109 Sürdürülebilir Gastronomi 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
DOY101 Dijital Okuryazarlık 2+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
TDL101 Türk Dili I 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
YDİ101 Yabancı Dil: İngilizce I 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
KİDSEÇ1 Güz Seçmeli 2+0+0 Seçmeli 4 1 Yüz Yüze
ASC111 Baharat Bitkileri 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
ASC113 Gastronomide Sosyal Medya ve İletişim Yönetimi 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
ASC115 Gastronomi ve Yiyecek Tarihi 2+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
IYD101 İlk Yardım 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
TBT101 Temel Bilgi Teknolojileri I 1+1+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
ASC102 Temel Mutfak Teknikleri II 2+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ASC104 Yiyecek İçecek Yönetimi 3+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
ASC106 Menü Planlama ve Tasarım 3+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
ASC108 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü 3+0+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
ASC110 Mutfak Organizasyonu 3+1+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
STJ102 Staj Uygulaması 0+0+0 Zorunlu 5 Yüz Yüze
TDL102 Türk Dili II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
YDİ102 Yabancı Dil: İngilizce II 2+0+0 Zorunlu 2 Yüz Yüze
KİDSEÇ3 Bahar seçmeli 2+0+0 Seçmeli 2 2 Yüz Yüze
ASC112 Yöresel Gıdalar 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
ASC114 Mutfak Ekipmanları 2+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ISG102 İş Sağlığı ve Güvenliği 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
TBT102 Temel Bilgi Teknolojileri-II 1+1+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
ASC201 Türk Mutfağı I 2+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ASC203 Dünya Mutfağı I 2+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ASC205 Soğuk Mutfak 2+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
YON201 Yönlendirilmiş Çalışma- I 1+2+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
KİDSEÇ2 Güz seçmeli 3+1+0 Seçmeli 15 3 Yüz Yüze
ASC207 Hamur İşleri 3+1+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC209 Duyusal Analiz 3+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
ASC211 Sürdürülebilir Gastronomi 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
ASC213 Gıda Katkı Maddeleri 3+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
ASC215 Gastronomi Turizmi 3+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
ASC217 Yiyecek İçecek İşletmelerinde otomasyon Sistemleri 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
ASC219 Uluslararası Çorbalar ve Soslar 2+1+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
ASC221 Temel Çikolata Yapım Teknikleri 2+1+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
ASC223 Tatlı Pasta Yapım Teknikleri II 2+1+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
ASC225 Butik Pastacılık 2+1+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
ASC229 Mutfakta Kalite Yönetimi 3+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
KAP227 Girişimcilik ve İşletme Yönetimi 3+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
ASC202 Türk Mutfağı II 2+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ASC204 Dünya Mutfağı II 2+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
ASC206 Soğuk Mutfak II 2+2+0 Zorunlu 4 Yüz Yüze
YÖN202 Yönlendirilmiş Çalışma II 1+2+0 Zorunlu 3 Yüz Yüze
KİDSEÇ6 Bahar Seçmeli 2+1+0 Seçmeli 15 3 Yüz Yüze
ASC208 Tatlı Pasta Yapım Teknikleri 2+1+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
ASC210 Meslek Etiği 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
ASC212 Tabak Süsleme Sanatı 1+1+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
ASC214 Gastronomi Trendleri 3+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
ASC216 Vejetaryen Mutfağı 2+1+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
ASC218 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları 2+1+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
ASC220 İçecek Kültürü 2+1+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
ASC222 Ekmek Yapım Tekniği 3+1+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC224 Mutfak Yönetimi ve Yiyecek Üretimi 2+2+0 Seçmeli 4 Yüz Yüze
ASC226 Catering ve Ziyafet Hizmetleri 2+0+0 Seçmeli 2 Yüz Yüze
KAP228 Yemek Stilistliği 3+0+0 Seçmeli 3 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30




https://obs.osmaniye.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?curSunit=5727&lang=tr