Lisansüstü Eğitim Enstitüsü / Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans - Dersler Yıl
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
DAN801 DANIŞMANLIK 0+1+0 Zorunlu 0 Yüz Yüze
GMS801 UZMANLIK ALAN DERSİ 4+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GMS851 BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE YAYIN ETİĞİ 3+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GMSSEÇ-1 GASTRONOMİ TEZLİ YL SEÇMELİ GÜZ DÖNEMİ 3+0+0 Seçmeli 18 3 Yüz Yüze
GMS809 TÜRK MUTFAĞI ARAŞTIRMALARI 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS811 MUTFAK SOSYOLOJİSİ 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS813 COĞRAFİ İŞARET PROJELERİ 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS815 GASTRONOMİ VE POPÜLER KÜLTÜR 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS817 GASTRONOMİDE GÜNCEL KONULAR 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS819 GASTRONOMİ ARAŞTIRMACILIĞI VE YAZARLIĞI 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS821 BESİN ÜRETİMİNDE VE SAKLAMADA YENİ EĞİLİMLER 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS823 SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ TURİZMİ 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS825 AROMATİK BİTKİLER VE BAHARATLAR 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS827 İÇECEK ENDÜSTRİSİNDE GÜNCEL KONULAR 2+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS829 GASTRONOMİDE ÜRÜN GELİŞTİRME VE DUYUSAL ANALİZ 2+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS831 MOLEKÜLER GSTRONOMİ VE FÜZYON MUTFAK 2+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
DAN802 DANIŞMANLIK 0+1+0 Zorunlu 0 Yüz Yüze
GMS802 UZMANLIK ALAN DERSİ 4+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GMS806 SEMİNER 0+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GMSSEÇ-2 GASTRONOMİ TEZLİ YL SEÇMELİ BAHAR-2 3+0+0 Seçmeli 18 3 Yüz Yüze
GMS852 BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE YAYIN ETİĞİ 3+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GMS810 AKADEMİK YAZIM 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS812 NİCEL ARAŞTIRMALARDA VERİ TOPLAMA VE İSTATİKSEL ANALİZ 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS814 NİTEL ARAŞTIRMALARDA VERİ TOPLAMA VE İSTATİKSEL ANALİZ 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS816 GASTRONOMİ TURİZM GELİŞTİRME YÖNTEMLERİ 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS818 GASTRONOMİ VE DİJİTALLEŞME 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS820 GIDA GÜVENLİĞİ VE KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS822 GIDA HAZIRLAMADA YAĞLAR 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS824 DİSİPLİNLER ARASI BAKIŞ AÇISIYLA GASTRONOMİ 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS826 GIDA PAZARLAMASI 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS828 GIDA VE ŞARAP SEÇİMİ 2+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS830 OSMANİYE MUTFAK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMALARI 2+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GMS832 DÜNYA MUTFAĞINDA YENİ TRENDLER 2+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GMS803 UZMANLIK ALAN DERSİ 4+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GMS807 TEZ ÇALIŞMASI 0+0+0 Zorunlu 24 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GMS804 UZMANLIK ALAN DERSİ 4+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GMS808 TEZ ÇALIŞMASI 0+0+0 Zorunlu 24 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30




https://obs.osmaniye.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?curSunit=5748&lang=tr