Lisansüstü Eğitim Enstitüsü / Gıda Teknolojisi Tezli Yüksek Lisans - Dersler Yıl
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
DAN801 DANIŞMANLIK 0+1+0 Zorunlu 0 Yüz Yüze
GTB801 Uzmanlık Alan Dersi 4+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
SEÇ-1 GTB SEÇMELİ DERSLER 1 (GÜZ) 3+0+0 Seçmeli 24 6 Yüz Yüze
GTB829 Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği 3+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GTB809 Gıda Toksikolojisi 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB811 Gıdalardaki Pestisit Kalıntıları ve Risk Değerlendirmesi 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB813 İleri Gıda Mikrobiyolojisi 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB815 Mikroorganizma Kontrol Yöntemleri 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB817 Bitkilerde Sekonder Metabolitler ve Biyosentezi 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB819 Gıda Biyoteknolojisi 3+3+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB821 Fonksiyonel Gıdalar: Probiyotik,Prebiyotik, Sinbiyotik 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB823 Kurutma Teknolojisi 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB825 Soğuk Tekniği ve Depolama 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB827 Meyve Sebze İşleme Sanayiindeki Gelişmeler 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB831 Gıda Bileşenlerinin Fonksiyonel ve Yapısal Özellikleri 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB833 Fenolik Bileşikler, Ekstraksiyon ve Analiz Yöntemleri 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB835 Meyve ve Sebze İşlemede Uygulanan Yeni Nesil Teknikler 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB837 Gıda Alanında Kullanılan Mikro ve Nanoenkapsülasyon Yöntemleri 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
DAN802 DANIŞMANLIK 0+1+0 Zorunlu 0 Yüz Yüze
GTB802 Uzmanlık Alan Dersi 4+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GTB806 Seminer 0+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
SEÇ 2-GTB SEÇMELİ DERSLER 2 (BAHAR) 3+0+0 Seçmeli 18 6 Yüz Yüze
GTB828 Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği 3+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GTB829 Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği 3+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GTB809 Gıda Toksikolojisi 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB810 Meyve ve Sebzelere Hasat Sonrası Uygulanan İşlemler 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB811 Gıdalardaki Pestisit Kalıntıları ve Risk Değerlendirmesi 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB812 İleri Sebze ve Meyve İşleme Teknolojisi 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB813 İleri Gıda Mikrobiyolojisi 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB814 Gıda Güvenliği ve Risk Analizi 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB815 Mikroorganizma Kontrol Yöntemleri 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB816 Mikrobiyal Filmler 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB817 Bitkilerde Sekonder Metabolitler ve Biyosentezi 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB818 Gıdalarda Primer ve Sekonder Metabolit Analizleri 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB819 Gıda Biyoteknolojisi 3+3+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB820 Prediktif Mikrobiyoloji 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB821 Fonksiyonel Gıdalar: Probiyotik,Prebiyotik, Sinbiyotik 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB822 Modern Gıda Muhafaza Yöntemleri 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB823 Kurutma Teknolojisi 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB824 Gıda Ambalajlamada Yeni Teknikler 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB825 Soğuk Tekniği ve Depolama 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB826 Gıda Kontaminantları : Mikotoksinler 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB827 Meyve Sebze İşleme Sanayiindeki Gelişmeler 3+0+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB830 Gıdalarda Uçucu Bileşikler 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB831 Gıda Bileşenlerinin Fonksiyonel ve Yapısal Özellikleri 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB832 Gıdalarda Uçucu Bileşiklerin Ekstraksiyonu ve Karakterizasyonu 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB833 Fenolik Bileşikler, Ekstraksiyon ve Analiz Yöntemleri 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB834 Isıl Olmayan Ekstraksiyon Teknikleri 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB835 Meyve ve Sebze İşlemede Uygulanan Yeni Nesil Teknikler 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB836 Gıda Alanında Kullanılan Matematiksel Modellemeler 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
GTB837 Gıda Alanında Kullanılan Mikro ve Nanoenkapsülasyon Yöntemleri 3+2+0 Seçmeli 6 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GTB803 Uzmanlık Alan Dersi 4+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GTB807 Tez Çalışması 0+0+0 Zorunlu 24 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu Ders Adı T+U+L Zorunlu/Seçmeli AKTS Grup Ders Adedi Öğretim Şekli
GTB804 Uzmanlık Alan Dersi 4+0+0 Zorunlu 6 Yüz Yüze
GTB808 Tez Çalışması 0+0+0 Zorunlu 24 Yüz Yüze
Toplam AKTS 30




https://obs.osmaniye.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?curSunit=5775&lang=tr