Lisansüstü Eğitim Enstitüsü / Gıda Teknolojisi Tezli Yüksek Lisans - Dersler
Yıl
2025 (2023-2024)
2021 (2021-2022)
1.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu
Ders Adı
T+U+L
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
Grup Ders Adedi
Öğretim Şekli
DAN801
DANIŞMANLIK
0+1+0
Zorunlu
0
Yüz Yüze
GTB801
Uzmanlık Alan Dersi
4+0+0
Zorunlu
6
Yüz Yüze
SEÇ-1 GTB
SEÇMELİ DERSLER 1 (GÜZ)
3+0+0
Seçmeli
24
6
Yüz Yüze
GTB829
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği
3+0+0
Zorunlu
6
Yüz Yüze
GTB809
Gıda Toksikolojisi
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB811
Gıdalardaki Pestisit Kalıntıları ve Risk Değerlendirmesi
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB813
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB815
Mikroorganizma Kontrol Yöntemleri
3+0+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB817
Bitkilerde Sekonder Metabolitler ve Biyosentezi
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB819
Gıda Biyoteknolojisi
3+3+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB821
Fonksiyonel Gıdalar: Probiyotik,Prebiyotik, Sinbiyotik
3+0+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB823
Kurutma Teknolojisi
3+0+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB825
Soğuk Tekniği ve Depolama
3+0+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB827
Meyve Sebze İşleme Sanayiindeki Gelişmeler
3+0+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB831
Gıda Bileşenlerinin Fonksiyonel ve Yapısal Özellikleri
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB833
Fenolik Bileşikler, Ekstraksiyon ve Analiz Yöntemleri
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB835
Meyve ve Sebze İşlemede Uygulanan Yeni Nesil Teknikler
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB837
Gıda Alanında Kullanılan Mikro ve Nanoenkapsülasyon Yöntemleri
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
Toplam AKTS
30
2.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu
Ders Adı
T+U+L
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
Grup Ders Adedi
Öğretim Şekli
DAN802
DANIŞMANLIK
0+1+0
Zorunlu
0
Yüz Yüze
GTB802
Uzmanlık Alan Dersi
4+0+0
Zorunlu
6
Yüz Yüze
GTB806
Seminer
0+0+0
Zorunlu
6
Yüz Yüze
SEÇ 2-GTB
SEÇMELİ DERSLER 2 (BAHAR)
3+0+0
Seçmeli
18
6
Yüz Yüze
GTB828
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği
3+0+0
Zorunlu
6
Yüz Yüze
GTB829
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği
3+0+0
Zorunlu
6
Yüz Yüze
GTB809
Gıda Toksikolojisi
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB810
Meyve ve Sebzelere Hasat Sonrası Uygulanan İşlemler
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB811
Gıdalardaki Pestisit Kalıntıları ve Risk Değerlendirmesi
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB812
İleri Sebze ve Meyve İşleme Teknolojisi
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB813
İleri Gıda Mikrobiyolojisi
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB814
Gıda Güvenliği ve Risk Analizi
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB815
Mikroorganizma Kontrol Yöntemleri
3+0+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB816
Mikrobiyal Filmler
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB817
Bitkilerde Sekonder Metabolitler ve Biyosentezi
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB818
Gıdalarda Primer ve Sekonder Metabolit Analizleri
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB819
Gıda Biyoteknolojisi
3+3+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB820
Prediktif Mikrobiyoloji
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB821
Fonksiyonel Gıdalar: Probiyotik,Prebiyotik, Sinbiyotik
3+0+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB822
Modern Gıda Muhafaza Yöntemleri
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB823
Kurutma Teknolojisi
3+0+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB824
Gıda Ambalajlamada Yeni Teknikler
3+0+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB825
Soğuk Tekniği ve Depolama
3+0+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB826
Gıda Kontaminantları : Mikotoksinler
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB827
Meyve Sebze İşleme Sanayiindeki Gelişmeler
3+0+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB830
Gıdalarda Uçucu Bileşikler
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB831
Gıda Bileşenlerinin Fonksiyonel ve Yapısal Özellikleri
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB832
Gıdalarda Uçucu Bileşiklerin Ekstraksiyonu ve Karakterizasyonu
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB833
Fenolik Bileşikler, Ekstraksiyon ve Analiz Yöntemleri
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB834
Isıl Olmayan Ekstraksiyon Teknikleri
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB835
Meyve ve Sebze İşlemede Uygulanan Yeni Nesil Teknikler
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB836
Gıda Alanında Kullanılan Matematiksel Modellemeler
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
GTB837
Gıda Alanında Kullanılan Mikro ve Nanoenkapsülasyon Yöntemleri
3+2+0
Seçmeli
6
Yüz Yüze
Toplam AKTS
30
3.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu
Ders Adı
T+U+L
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
Grup Ders Adedi
Öğretim Şekli
GTB803
Uzmanlık Alan Dersi
4+0+0
Zorunlu
6
Yüz Yüze
GTB807
Tez Çalışması
0+0+0
Zorunlu
24
Yüz Yüze
Toplam AKTS
30
4.Yarıyıl Ders Planı
Ders Kodu
Ders Adı
T+U+L
Zorunlu/Seçmeli
AKTS
Grup Ders Adedi
Öğretim Şekli
GTB804
Uzmanlık Alan Dersi
4+0+0
Zorunlu
6
Yüz Yüze
GTB808
Tez Çalışması
0+0+0
Zorunlu
24
Yüz Yüze
Toplam AKTS
30
https://obs.osmaniye.edu.tr/oibs/bologna/progCourses.aspx?curSunit=5775&lang=tr
Yükleniyor